18 juni 2011

Highland Skogsbo påfyllt.

I fredags kom så äntligen den dagen vi väntat på sedan i Januari. Det var dax att fylla vårt fat.
-Vårt Sherry-fat från Spanien.

Fyra stycken av oss, hade möjlighet att komma till Mackmyra destilleri, och kontrollera fatet, övervaka fyllningen och se till att göra dagen rolig och speciell.

Jag, Viktor, Martin och Rickard hade bokat in oss på ett hotell i centrala Gävle. Taxin kom och hämtade oss och körde oss till "bruket".


Väl framme, var det uppdukat med en varsin Kaffe och Whisky. Efter lite info och genomgång, så fick vi gå ut till ett lager och hämta vårt efterlängtade Fat.







Vi klappade om fatet, och tog väl hand om det.

Sedan skulle det spikas "plakett".

















Fyra nubb på fyra personer passade oss perfekt. Detta visade sig vara en perfekt uppladdning för en riktigt lyckad kväll.

Det ordnades en liten whiskyprovning där vi provade en 3-årig whisky från 3 olika fatstorlekar. Med denna lilla provning visar Mackmyra att whiskyn mognar snabbt i ett mindre fat. Den första 3åringen var från ett 200-liters fat, sedan 100-liters och sist 30-liters. Jag behöver nog inte nämna vilken som var godast. Vi provade även Råspriten på 63%.

Sedan åkte vi vidare till hotellet och avnjöt en god Whiskyinspirerad middag.

Vi hann även med att dricka några öl i spa-avdelningen på hotellet innan vi "gjorde" Gävle....

2 kommentarer:

  1. Grymt trevlig! Du fixar och trixar och styr alltid upp till en lyckad sammankomst.
    Angående den whiskyinspirerad middagen kände jag även har ingen direkt whiskysmak även om den var väldigt god. -"En risotto är ju alltid en risotto" om jag får citera Alex i Solsidan.

    SvaraRadera
  2. Tack Rickard.

    Va? Kännde du inte whiskynyansen i risotton? Äh det är väl klart, du drack ju en 6:a Absolut svea till middagen, så det är ju förståeligt..
    Jag gillade risotton skarpt.

    Tack för den trevliga dagen.

    SvaraRadera