7 oktober 2010

Kladdkaka – Med whisky som krydda

Som rubriken lyder, så är whisky en alldeles utmärkt ”krydda” i såväl matlagning som i bakelser eller efterrätter.

I går provade jag att göra en Kladdkaka med 3 matskedar av den rökiga Ardbeg 10.
Det blev en riktigt god kladdkaka med tydligt inslag av rök.



100 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl0
5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 st ägg
ca 3 msk whisky

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. Häll ner smeten i en form.Grädda i nedre delen av ugnen ca 12-15 min.
Dekorera gärna genom att pudra på lite florsocker

Servera som den är eller tillsammans med nyvispad grädde.

MUMS.

4 kommentarer:

  1. Går det lika bra med selleri???/mvh från sthlm

    SvaraRadera
  2. Ha Ha Ha... Ja du Werner, det går lika bra med selleri.

    SvaraRadera
  3. Jag har sökt efter ett recept på Whisky-isglass utan framgång.

    SvaraRadera
  4. Ok. Med tanke på att Sprit inte fryser i frysen, så går det inte att bara hälla i whisky i en isglassform, men prova att blanda ut lite god whisky med något gott utan alkohål.

    SvaraRadera