10 april 2010

Indie Dram Good

Igår kväll, efter en skön springtur, provade jag 2st Whisky från Indien.

Den första var en Amrut som buteljerades 07 61,9% OB.
I näsan hittar jag smörighet, svagt av blomma, lite stickande, kryddig, och vanilj.
I munnen, smak av trä, torkad frukt och lite jordig. 86p

Den andra var en Amrut Peated som buteljerades 08 62,8% OB.
Doftar lika, men mer dov, och lite rök och ingen vanilj.
Smakar lika men lite torvig. Lite godare 87p

Här är ett bra exempel på hur kul det är att gå tillbaka och lukta i de tidigare provade glasen.
Vaniljen hade jag ganska svårt att hitta först, men när jag luktade på den efter att jag provat den andra, så var den ganska tydlig.

(Tack Johan för dessa samples.)

Lite övrigt om Amrut:

Det i Bangalore baserade Amrut Distilleries Ltd kan nu erbjuda svenska whiskykonsumenter en Single Malt Whisky från Indien! Med en främsta inriktning mot indiska restauranger och andra specialiserade whiskybarer/restauranger är denna Single Malt Whisky gjord av korn, vid foten av Himalayas höjder, destillerad och lagrad i det tropiska klimatet i Bangalore. De rika korn skördarna från Punjab och Rajasthan i kombination med det tropiska klimatet och läget i Bangalore 1000 meter över havet skapar en whisky med smak och doft av frukt och choklad med kryddiga toner.” Källa http://www.clydesdale.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar