31 oktober 2012

Mackmyra likör

Mackmyra är inte längre bara whisky.

I morgon lanserar företaget en likör – tillverkad i Gävle.
 



– Det är en honungs- och whiskylikör som baseras på vår whisky och honung från Honungsmannen i Gästrikland, berättar Lars Lindberger, pressansvarig vid Mackmyra Whisky
.
Likören kommer att säljas under namnet ”Bee”. Lindberger ser det inte som en breddning av Mackmyras verksamhet utan snarare som ett steg i linje med att företaget hela tiden vill hitta nya whiskybaserade produkter.

Sedan tidigare tillverkar företaget även Vit hund, en slags vodka som baseras på den sprit som sedan blir själva whiskyn.

Efter en tid av låg tillväxt och sämre resultat än beräknat gjorde Mackmyra det andra kvartalet i år vinst – även om den bara uppgick till 400 000 kronor.
Lars Lindberger tror att kurvan pekar uppåt.

Han hoppas på en fortsatt spridning av Mackmyra Whisky internationellt. I dag är Sverige den klart största marknaden för företaget.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Har du hunnit testa Bee ännu?
    Råkade göra misstaget att smaka på den på Öl & Whiskymässan i Nacka i år efter att ha smakat på riktigt goda whiskies... Det blev inte så bra. :)
    Tur att Mackmyra är bättre på att göra vanlig whisky!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna.

      Nä, jag har inte provat likören.
      Jag har försökt, med fina whiskylikörer mm, men tyvärr kan jag INTE med det.

      Det är helt enkelt att förstöra whiskyn, när man blandar i annat :)

      Radera
    2. Håller helt och hållet med!
      Samtidigt verkar det vara en trend... Först Fireball cinnamon whisky... Mackmyra Bee...Vad kommer sen? Talisker PopcornWhisky?!

      Radera