21 maj 2012

Glenfarclas 1953

Glenfarclas destilleri har lanserat en 58-årig whisky - den äldsta tunnan någonsin har lämnat dessa väggar. Endast 400st numrerade flaskor kommer att släppas ut på marknaden.
George Grant, från Glenfarclas lät en panel, bestående av Serge Valentin, en whisky kännare och en viktig medlem av internationellt kända Malt Maniacs , Ben Ellefsen, försäljningschef för Master of Malt (Whisky Magazine "Global Online Återförsäljare of the Year" 2012), Michał Kowalski i Wealth Solutions och George Grant själv, välja ut en tunna av 4st kvarvarande från 1953. Panelen var enig i sitt val av fat. Fat # 1674 valdes för att tappas på flaska.
George Grant

Du kan köpa flaskan här på Master Of Malt för den nätta summan av 67450:-
Det noga utvalda fatet började sitt liv i Spanien, där det användes för att mogna och sedan transportera fino sherry till Skottland. Det köptes av Glenfarclas och fylldes med whisky den 20 november 1953. Efter 58 år av långsam mognad i Glenfarclas traditionella lager Highland Dunnage Warehouse, gav fatet bara 400st fulla 70 cl flaskor.

Whiskyn buteljeras i fatstyrka 47,2% och är naturligtvis inte färgad eller kyl-filtrerad.
 Lager på lager av smak. En härlig gammal whisky, fortfarande livlig, och inte träig. till viss grad påverkad av ekfat, men helt fördelaktigt. Avnjuts bäst ovattnad, säger Charles MacLean, en författare och whiskykännare som sammanfattar sin bedömning av drycken.

Denna exceptionella whisky förtjänar en speciell inställning. Varje flaska åtföljs av en särskild bok skriven av Ian Buxton, en välkänd skotsk whisky entusiast och författare, författaren av den officiella historien om Glenfarclas. Hela uppsättningen är innesluten i en ek låda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar