8 november 2011

visste du att... Whisky för 110-åring

Glenfiddich har meddelat att man släpper 11 speciella flaskor för att uppmärksamma 110-årsdagen för Janet Sheed Roberts, barnbarn till destilleriet grundare William Grant.

En av de 11 flaskora av den 55-åriga Speyside Single Malt whiskyn, kommer att auktioneras ut hos Bonhams i Edinburgh den 14 december. Alla intäkterna från försäljningen går till Water Aid, en välgörenhetsorganisation som Glenfiddich kontinuerligt stöder.

De övriga 10 flaskorna, som heter Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve, kommer att auktioneras ut runt om i världen under de kommande månaderna.

Bonhams tror att samlare kommer att vara mycket intresserade av denna unika flaska whisky.

Martin Green från Bonhams sa: "Det är inte ofta en whisky av detta slag kommer upp på auktion -
Den synnerligen kvalitativa whiskyn, den utsökta skräddarsydda förpackningen och historien bakom dess skapelse gör detta till ett samlarobjekt som är omöjlig att värdera. Jag skulle inte bli förvånad om den når över £30,000. "

Janet Sheed Roberts har spelat en aktiv roll i familjeföretaget genom åren och i dag bor hon i närheten av Glenfiddich Distillery.


Peter Gordon, ordförande i Glenfiddich och barnbarn till Janet Roberts, sa: "Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve är ett av de mest sällsynta whisky som företaget någonsin släppt och det är en verklig del av familjens historia."

Han fortsatte med att säga: "Min faster har upplevt stora förändringar på Glenfiddich Distillery under de senaste 100 åren, så det verkar bara passande att hedra hennes märkliga liv på detta sätt."

2 kommentarer: