11 oktober 2011

visste du att... mögelproblem runt destillerier

Husägare i Mary Fisher och Oaktree Gardens runt Glasgow Road har i åratal påstått att det svamp-liknande ämnet kommer från det närliggande lagerhuset Dumbuck.

Men Chivas Brothers, som äger lagerhuset, förnekar bestämt att svartmögel är relaterat till deras verksamhet.

Nu har Jackie Baillie tagit upp de boendes sak. Baillie har träffat representanter från Chivas i hopp om att få dem att bekräfta deras skuld.

Från Chivas säger man. "Baserat på vår kunskap om fenomenet kan Chivas Brothers inte ta ansvar för uppkomsten av svärtning på egendom i närheten av vår verksamhet. Vid denna punkt, stöder bevisen inte en enskild faktor som orsak till nersvärtning." Däremot gör han gärna ett besök till området för att möta invånarna och ta prover av påväxten, och kommer att hålla frågan under granskning under tiden som forskningen fortskrider.

Baillie säger att hon är besviken på Chivas, och hoppas att invånarna kommer att agera för att lösa de problem som de plågas av till följd av nersvärtningen.

Nersvärtning har påverkat ett antal orter under åren, men destillerier har ihärdigt vägrat att ta ansvar. Invånarna i Mary Fisher och Oaktree Gardens menar att möglet fastnar på murar, uteplatser, trä och även på taket på deras bilar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar