Kakan blev riktigt god. Både ungarna, frugan och jag gillade den.
Vad gäller whiskyn sen, så var det två st riktigt bra, och två som jag trodde mer på.
De övriga var en Glencraig 1975 43% 90p, och sedan två st dram, som jag hade stora förväntningar på. Dock så gjorde de mig lite besviken.
Jag har läst många recentioner att Pe1 och Pe2 (Port Ellen) från Elements of Islay skulle vara toppen, men jag är inte beredd att hålla med.
Pe1 tyckte jag var i lite obalans och mest rök. Den kändes relativt ung och smörig. 86p
Pe2 var lite bättre, men tyvärr så får den inte mer än en extra pinne från mig. 87p
Självklart ett bra startfält och kul att prova.
2 dl Socker
3 ägg
200g Philadelphiaost
2 tsk Vanilinsocker
3 dl vispgrädde
100g Choklad
3 msk Whisky
10 digestivekex
Dela äggen. Vispa Socker och äggulorna pösigt. Rör i vanilinsokret. Blanda i Philadelphiaosten. smält chokladen och blanda i den. Häll i whiskyn.
Vispa grädden och häll i, vispa äggvitorna hårt och häll i.
Sen tar du en form med löstagbar botten och smular sönder 5 kex och lägger i botten. Häll i smeten. smula sönder de sista kexen överst.
Nu ska den in i frysen i 7-8 timmar. Ta ut den 15-30 minuter före servering.
Tips, till servering: 3dl vispad grädde, smaksatt med samma whisky.
Naturligtvis ska du även ha en dram att njuta av medan du bakar, medan du väntar på att kakan är i frysen samt när du njuter av kakan.
Ture ang "kryddan" till kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar