18 november 2010

Cheescake

I går gjorde jag och ungarna en Cheescake med touch av whisky. Jag använde mig av en 15årig Glenfiddich. Den blev jättegod.

6-8 portioner
2 dl socker
3 ägg
200 gram Philadelphia ost
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
100 gram choklad
3 msk whisky
10 digestivekex

Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret.
Blanda i Philladelphiaosten. Smält chokladen, blanda i den i ost blandningen tillsammans med whiskyn.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten, vispa sedan äggvitorna hårt och vänd även ner dom i blandningen.
Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen 7-8 timmar.
Tag ut kakan 15 minuter i rumstemperatur före servering.
Till servering 3 dl lätt vispad grädde smaksatt med Whisky.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar