Det började som vanligt med lite Spa-bad. "Gäster" idag, förutom brorsan, var min son Ture och hans Kompis Oliver.
Vi åkte iväg till vad vi trodde skulle bli en trevlig tillställning med god mat och dålig whisk(e)y. Men..... Vad fel vi hade. Det blev God Whisk(e)y och Supergott käk.
Leif Nordmark 54år från Borlänge kom och började berätta att han druckit Single Malt sedan -89. Men runt 2002 var han fast i Bourbon-träsket. Numera så föredrar Leif Bourbon framför Single Malt.
Leif berättade att man kan dela in Bourbon i olika kategorier, Straight Bourbon (Minst 51% majs i mäsken) Straight Rye Bourbon (Minst 51% Råg i mäsken) Straight Tenessee Bourbon (som Bourbon, men filtreras genom 3 meter kol) Numera finns även en Bourbon som innehåller minst 51% vete.
Ingenting får tillsättas. Spriten ska "pulseras" in i träet - och ut ur träet. (Varmt = dras in i träet) - (Kallt = trycks ut ur träet)
Den första vi provade var en Tenessee Bourbon: Jack Daniels Silver Select Single Barrel 50%. Ca 50euro på nätet. I näsan Tung Tung Sherry, Kola-fudge och knäck, smak av lika tung kola sherry. 87poäng.
Rittenhouse Rye bib 50% 25-30euro: (En straigt Rye Bourbon) Kola, aningen vattnig i munnen försvinner snabbt. 83p.
Vintage Rye 21år 47% 70-80euro (Oberoende buteljerare) "Ljus" doft med någon citrus och gräs, Dov tung gräsig och sträv smak och eftersmak 74p.
Old Rip 10år 45euro (Oberoende buteljerare) lite spritig och tung doft, sträv och aningen träig men söt och god. 85p (Straigt Bourbon)
Wild Turkey 8år (391:- på systemet. Förövrigt den enda som går att köpa på systemet) Ljusare doft något svag, smakar lite träigt men gott. Också sträv. 84p (Straigt Bourbon)
Old Grand-dad 114 57% 32euro. smakar lite moget äpple men förövrigt lika "sherryig" som resten. 77p (Straight Bourbon)
Måste bara tillägga att poängsättningen var riktigt svår, då det känns som (är) en helt annan dryck än Single malt.
Efter provningen var det bara att njuta av maten. Här var det bara att ta för sig. Det var helt sjukt gott. Köttet var helt perfekt, och smaken gudommlig. Backning..... då struntade jag i pommes och majs mm. Bara kött och lite god coleslaw.
Hur som helst så fanns det kött så det skulle räcka till en mindre armé.
Bilderna visar bl.a. den "mobila" Grillen som kan grilla några kilo.
Nä men, liten grill!!
SvaraRaderaNä men, Det är lte volym i den.
SvaraRaderaNäää Men!!!!
SvaraRaderaNäää men...!!!
SvaraRaderaBIG BAD WOLF BAR-B-Q TEAM
SvaraRaderaTACKAR FÖR DEN FINA PRESENTATIONEN
Inser att jag måste följa med på en provning någongång rätt snart. Missar mycket smaskens. Och verkar finnas plats för en till i dessutom.
SvaraRadera/Ikeamannen
Ha Ha.. Det stämmer. Du är välkommen. Synd bara att det är så långt att åka.
SvaraRaderaSåg riktigt trevligt ut det där matte.
SvaraRaderaDet var det också, och kul att tvätta bort stämpeln, att all Bourbon är kass.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera