5 februari 2012

Grainwhisky

I lördags var det dax för att prova några grainwhisky.
Grainwhisky är egentligen en ingrediens som används för att tillverka blended whisky. Då blandar man i den sämre industriellt framtagna grainwhiskyn med ca 20% single malt, som får ge god smak åt blandningen.
I det här fallet så har man "räddat' grainwhiskyn från att blandas, och lagrat faten länge.
Resultatet skvallrar om att det inte bara är maltwhisky som är gott.
Macleods 12år 40%
Vattnig och något besk, som en vanlig standard malt.
Cameronbridge 1978 30år 56,6%
Port Dundas 1973 36år 54,1%
Garnheath 1967 43år 44,1%
Invergordon 1965 44år 45,4%
North British 1962 48år 47,9%
Den bästa var Invergordon, som var fyllig och god. Sedan North British strax bakom. Garnheath 3a. Dessa höll en något bättre klass, och var fylliga och goda i både doft och smak enligt mig. De håller sig omkring 90p strecket. 4a var cameronbridge sedan Port Dundas.
Grainwhisky kan som sagt vara gott det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar