22 augusti 2011

Helgens Drams från Master of Malt

Förra veckan damp det ner ett paket med några samples från Master of malt.

I lördags passade jag på att njuta av dessa.

Den första "lillingen" bestod av en 14årig Dalmore på 55,5% Mycket fruktig smak, något syrlig och smörig. Klart över medel

Sedan en Cragganmore på 20 år 54,2% också ganska syrlig, frukt och lite sälta. Något bättre än första.Den 3:e rackarn var en 20 årig Grainwhisky som gjorde intryck på mig. North British 55,8%. Dagens bästa. Både söt och kryddig. Den blir din för under 500:-
 
Den sista whiskyn var en Dailuaine 27år 53,6%. En mycket god whisky med söta äpplen och fänkål. Lite "mörkare" smak och lite godare än de två första. 


Dessa 4 whiskys är mycket prisvärda från Master of malts egna buteljeringar. Alla är Single Cask och Cask Strength.

4 kommentarer:

 1. Mathias Oskarsson25 augusti 2011 21:17

  Vilken av alla de Master of Malts egna buteljeringar som du har provat, rankar du högst? Hade tänkt köpa en flaska och ge bort i 50-års present, med en sån där personlig etikett på. tack på förhand!

  SvaraRadera
 2. Tjena. Jag har bara provat 6 sorter av deras egna buteljeringar ännu. De 4 nyligen + caol ila 30 och Hp 13. Måste dock säga att den som gjort störst intryck är North British. (jag är lite svag för bra bourbon och denna är väldigt lik) annars är det den sista Dailuaine som varit bäst enligt mig. (enligt mina smaklökar) :-)

  SvaraRadera
 3. Okej! Det är ju klart, alla har ju inte samma smak men det gör det alltid lättare med lite rekomendationer, när man inte själv provat =) Kan nog bli Dailuaine jag slår till på, verkar prisvärd också. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 4. Spännande. Hoppas det blir bra. Fast jag är rätt övertygad att det blir det. Jag skulle i alla fall bli riktigt glad.

  SvaraRadera