
Till Limpan:
400 gram nötfärs
1 paket bacon
1 gul lök
2 ägg
0,5 dl ströbröd
3/4 dl mjölk
ca 6 cl whisky (Jag använde Lagavulin 16år)
salt och peppar
1 rulle färsk smördeg
1 uppvispat ägg till att pensla smördegen.
Skala och koka Sparrispotatisen. (Det går självklart att använda vanlig potatis)
Till såsen:
4 dl grädde
3 msk kalvfond
2 msk soja
1 dl lingon
salt och peppar
majzena redning
Blanda mjölk och ströbröd. Hacka löken, fräs den mjuk. Strimla baconen och stek den knaprig.

Forma som en limpa. Lägg ut smördegen och lägg i köttfärslimpan och ”slå in” köttfärsen i degen.
Pensla med uppvispat ägg, baka i ugn på 185 grader i ca 40 minuter
Använd ”spadet” från limpan som du häller över i en kastrull.
Blanda i grädde, soja samt kalvfond och smaka av med salt och peppar.
Häll i 2 msk av samma whisky som till limpan.
Koka upp. Red av med majzena redningen.
Rör sedan i lingonen. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar